• Büyükdere Cad. No: 53 Hürmet Keçeli İş Merkezi Kat: 7 Mecidiyeköy, Şişli / İstanbul

Diş Beyazlatma

Bu alan boş bırakılamaz.
Bu alan boş bırakılamaz.
Bu alan boş bırakılamaz.

Hemen Bilgi Alın!

Bu alan boş bırakılamaz.
Bu alan boş bırakılamaz.
Bu alan boş bırakılamaz.

image

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma; sigara, çay, kahve tüketimi, antibiyotik kullanımı ve diğer bazı nedenlere bağlı olarak beyazlığını kaybetmiş dişlerin beyaz görünmesini amaçlayan işlemler bütünüdür. Diş beyazlatma yöntemleri; ultraviyole ışık tedavisi ve daha fazlasını içerebilir. Bu konuda size en uygun tedavi yöntemi, hekim muayenesi sırasında belirlenmektedir. Bazı diş beyazlatma seansları, özellikle diş ve diş eti hassasiyetlerine neden olabilir. Ancak bu, tedavinin sıklıkla karşılaşılan ve zaman içerisinde kendiliğinden kaybolan bir yan etkisidir.

Klinik ortamında uygulanan profesyonel beyazlatma, diş beyazlatmanın en etkili ve hızlı yöntemidir. Diş beyazlatma işlemi öncesinde diş etleriniz korunması için jel benzeri bir madde ile kaplanır. Sonrasında beyazlatıcı uygulanarak belirli işlemlerden geçirilir. Diş beyazlatma tedavisinde kullanılan ürünlerdeki aktif bileşen genellikle karbamid peroksit ve hidrojen peroksittir. Etken madde parçalandığında oksijen dişlerdeki mineye girerek diş renginde açılma meydana getirir.

Kimler Yaptırabilir?

Dişlerinizin sararması nedeniyle gülüşünüz sizi rahatsız ediyorsa veya doğal dişlerinizden memnun değilseniz beyazlatma işlemini deneyimlemek isteyebilirsiniz. Ama bu durum tıbbi bir sorun değil, estetik açıdan kişisel bir tercihtir.

Diş beyazlatma tedavisi, genel olarak doğal dişlere sahip olan her birey için uygundur. Ancak, dişlerin ön kısımlarında dental implantlar, kronlar, köprü ve kaplamaları olan kişiler diş beyazlatma için uygun aday olmayabilir. Bahsedilen bu yapılar ağzın görünmeyen kısımlarında kalıyor ise, kişi tercihe bağlı olarak beyazlatma tedavisi alabilir.

Hasta Yorumları

Sıkça Sorulan Sorular


Diş beyazlatma fiyatı ne kadar?

Diş beyazlatma fiyatı uygulamadan uygulamaya ve bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Profesyonel beyazlatmalar, ev tipi beyazlatma işlemlerine göre daha maliyetlidir. Tedaviye başlamadan önce muayene ile detaylar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Diş beyazlatmanın yan etkileri var mı?

Diş beyazlatıcıların içerisinde bulunan aktif maddeler diş etiyle temas ettiğinde hassasiyet oluşumuna neden olabilir. Bu genellikle geçici bir durumdur ancak alanında uzman kişilerce yapılmadığında ciddi yan etkiler söz konusudur.

Evde diş beyazlatma ne kadar etkili olur?

Diş beyazlatma ürünleri market veya eczaneden satın alıp kullanabileceğiniz ürünlerdir. Çeşitli formları bulunabilir ve kullanımı profesyonel tipe nazaran daha kolaydır. Ancak, sonuçlar daha verimsiz veya sınırlı olabilir. Bunun nedeni, evde diş beyazlatma ürünlerinin daha düşük konsantrasyonlarda ağartma maddesi içermesidir.

Diş beyazlatma etkisi ne kadar sürer?

Diş beyazlatma işlemi, dişlerinizi çabuk olarak lekeleyecek ve beyazlatıcının ömrünü kısaltacak besinlerden kaçınmaz iseniz yaklaşık 1 yıl sonra eski haline dönebilir. Ancak, bu işlemin etkisi ortalama üç yıla kadar devam etmektedir.

Ev tipi diş beyazlatma güvenilir mi?

Ev tipi beyazlatma, güvenlik açısından klinik ortamında uygulanan prosedürler kadar güvenilir değildir. Ürün içeriği daha asidik olma eğilimindedir ve deneyimsiz kişilerce uygulandığında diş etlerine zarar verme ihtimali oldukça yüksektir.

Güzellik uzmanları ne kadar güvenli?

Avrupa ve diğer ülkelerde diş beyazlatma işlemi yalnızca diş hekimleri tarafından uygun içeriklerle uygulanabilir. Bu nedenle güzellik uzmanlarının beyazlatma işlemi gerçekleştirmesi, olası risk faktörleri göz önüne alındığında oldukça tehlikelidir.

Diş beyazlatma ne zaman işe yaramayabilir?

Diş beyazlatma yalnızca doğal diş renginizi açabilir. Takma dişler, kaplamalar ve kronlar gibi dişin yerini tutan yapılar üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

Diş beyazlattıktan sonra bakımı nasıl yapılmalıdır?

Diş beyazlatma işleminden sonra dişlerinizi lekeleyecek yiyeceklerden uzak kalmanız önerilir. Ayrıca, sigara kullanımı, tedavinin etkinliğini azaltan en büyük etkenlerden biridir.